Earcatch - de audiodescriptie app

Naar de inhoud
(navigatiemenu overslaan)

Op de tast

Poster van Op de tast
  • 11 januari 2020
  • 73 minuten
  • Kijkwijzer: voor alle leeftijden

Het blinde echtpaar Marianne en Ronald Polderman woont al veertig jaar geheel zelfstandig op driehoog in Amsterdam. Ze worden ouder in een wereld die steeds drukker en bedreigender voor ze wordt.

Marianne en Ronald hebben beide op jonge leeftijd kunnen zien, maar zijn het zicht met het ouder worden geheel verloren. Ze hebben in hun herinnering de beelden van de wereld toen ze jong waren, maar ondertussen is er veel veranderd in de samenleving waarin ze zich dagelijks begeven. Een wereld die steeds drukker, lawaaieriger, individualistischer en bedreigender voor ze wordt. Ronald: 'Het is alsof je voortdurend op je tenen moet lopen.'

Als hen een appartement wordt aangeboden in een beschermde woonomgeving op de Veluwe, nemen ze afscheid van hun vertrouwde omgeving. De verhuizing naar Het Schild op de Veluwe biedt een beschermde woonomgeving voor blinden en slechtzienden maar stelt ze ook voor een nieuwe uitdaging: Marianne en Ronald zullen stap voor stap, op de tast een nieuwe wereld moet ontdekken.

  • Genre

    Documentaire.

  • Regie

    Thomas Doebele & Maarten Schmidt.